Normal registration
01 Aug - 17 Sep 23:59
Late registrations
17 Sep - 20 Sep 23:59
Event starts 24 Sep

BJJ SM 2022

BJJ SM 2022

Välkommen till årets SM i BJJ 2022!

SM går av stapeln lördagen den 24:e september i Eriksdalshallen, Ringvägen 70, 118 61 Stockholm. I år arrangeras SM i BJJ av Prana Jiu-Jitsu klubb i samarbete med Svenska Brasiliansk Jiu-Jitsu förbundet.

Inträde: 100 kronor, upp till 16 år gratis.
Två coacher per förening har fri entré. Coachanmälan, med namn, ska mailas till [email protected]

Stream till tävlingen:
https://app.staylive.io/fightertv

Starttid: kl. 10:00, vi kör alla kategorier fram till final.

Finaler kommer gå i samlat heat på 2 mattor, därefter börjar vi med öppna klasser.

OBS! Deltagande i öppen klass måste bekräftas på plats inne på arenan. Tiden för anmälan är mellan 12 och 14. Detta alltså även om man har föranmält sitt deltagande. 

SM i BJJ är därför uppdelat i junior och senior. SBJJF har valt att göra följande uppdelning av klasserna: i junior-SM tävlar juvenile (16-17 år) i en gemensam klass för vit-lilabälten och i senior-SM tävlar alla tävlande i adult i en gemensam klass för lila-svartbälten.

När två olika bälten möts i en match är det matchtid och regler för det lägsta bältet som gäller under matchen. Det vill säga att ifall ett lilabälte och svartbälte tävlar mot varandra så är det lilabältesregler och matchtid på sju minuter. I övrigt gäller ordinarie viktklassindelning enligt IBJJF:s regelverk.SBJJF följer IBJJF´s regelverk kring sanktionerade tävlingar enligt IBJJFs standard. Du som ställer upp och tävlar på BJJ SM har även möjlighet att, utöver din ordinarie viktklass, delta i öppna klassen med SM-status.

Riktlinjer för hur svenska mästare koras regleras av Riksidrottsförbundet och specificerar tydligt att det endast kan finnas en svensk mästare i respektive åldersklass som sedan kan delas upp i viktklasser samt dam- och herrklasser.

Vi korar en svensk mästarinna i öppen viktklass för damer samt en svensk mästare i öppen klass för herrar. Vi hoppas att se våra nuvarande och blivande elitutövare kämpa om medaljer och SM-tecken den 24 september och ser fram emot att kora 2022 års svenska mästare på både junior- och seniorsidan!

Välkomna!

Entries

 • Male Gi 400 SEK
  18 år och äldre
 • Female Gi 400 SEK
  18 år och äldre
 • Juvenile Boys Gi 400 SEK
  16-17 år
 • Juvenile Girls Gi 400 SEK
  16-17 år
 • Open Gi Male 0 SEK
 • Open Gi Female 0 SEK

Cancel/Refund policy