Normal registration
07 Aug - 29 Sep 23:59
Late registrations
29 Sep - 02 Oct 23:59
Event starts 05 Oct

BJJ SM 2019

BJJ SM 2019

Årets SM i BJJ 2019 går av stapeln Lördagen den 5:e Oktober i Östersunds Sporthall. I år arrangeras BJJ SM tillsammans med Östersunds Jeet Kune Do Klubb och SBJJF. 

Starttid 10:00

Riktlinjer för hur svenska mästare koras regleras av Riksidrottsförbundet och specificerar tydligt att det endast kan finnas en svensk mästare i respektive åldersklass som sedan kan delas upp viktklasser samt dam- och herrklasser. SM i BJJ är därför uppdelat i junior och senior. SBJJF har valt att göra följande uppdelning av klasserna: i junior-SM tävlar juvenile (16-17 år) i en gemensam klass för vit-lilabälten och i senior-SM tävlar alla tävlande i adult i en gemensam klass för lila-svartbälten. När två olika bälten möts i en match är det matchtid och regler för det lägsta bältet som gäller under matchen – det vill säga att ifall ett lilabälte och svartbälte tävlar mot varandra så är det lilabältesregler och matchtid på sju minuter. I övrigt gäller ordinarie viktklassindelning enligt IBJJF:s regelverk.
SBJJF följer IBJJF´s regelverk kring sanktionerade tävlingar enligt IBJJFs standard. 

Nytt för SM 2019: öppen viktklass med SM-status!
Du som ställer upp och tävlar på BJJ SM har nu möjlighet att (utöver din ordinarie viktklass) delta i öppna klassen, med SM-status. Vi korar en svensk mästarinna i öppen viktklass för damer samt en svensk mästare för herrar, i bälteskategorierna lila, brunt och svart 

Vi hoppas att se våra nuvarande och blivande elitutövare kämpa om medaljer och SM-tecken den 5 Oktober och ser fram emot att köra 2019 års svenska mästare på både junior- och seniorsidan!


Välkomna  

Entries

 • Women 400 SEK
  18 years and above
 • Juvenile girls 400 SEK
  16-17 years
 • Men 400 SEK
  18 years and above
 • Juvenile boys 400 SEK
 • Male Absolute Gi 0 SEK
 • Female Absolute Gi 0 SEK

Cancel/Refund policy