Brasseligan: Crocodile Champs

Välkomna till vår barn och ungdomstävling i BJJ "Brasseligan: Crocodile Champs" för alla barn upp till 15 år.

Stenungsunds Kampsportsakademi bjuder in till ett nytt tävlingsformat för barn och ungdomar. Tävlingen är informell, vi tillämpar "alla möter alla" inom gruppen och alla får medalj.

Regler

Ibjjf’s regler med undantag för att alla matcher är 3 minuter långa oavsett ålder samt att tävlingsformat är round robin.

Begränsat antal

För att klara av tävlingen på tre mattor har vi satt ett tak på 100 deltagare. Tävlingen kommer vara i Stenungsund Arena i bordtennissalen(samma yta där vi har Café och försäljning på SWOP) 

Inga fasta vikt- eller bältesklasser

Förbundet tillåter oss göra sammanslagningar över 1 ordinarie viktklass det innebär max 6 kg för de minsta och 8 kg för de större. Vår förhoppning är att få till alla grupper inom ett spann på 5 kg.

I anmälan vill vi att ni anger exakt vikt (kontrollera på klubben med bra våg med dräkt på) vi kommer att bygga grupper med så lika vikt som möjligt. Vi kommer kontrollväga och flytta motståndare på på dagen.

 

Men det underlättar om ni anger en korrekt vikt. Pressa inte barnen att gå ned i vikt, om vi misstänker att det har hänt kan vi komma att neka er att delta och ni kommer inte få tillbaka er avgift.

Bälten är från början sammanslagna grått och vitt samt gult-orange (eller grönt om de är stora nog) Dessa grupper kan också behöva slås ihop eller revideras för att få till matcher även om vi strävar efter att separera de med liten erfarenhet från dom med stor.

Schema

Tävlingen kommer starta klockan 10.00. Kontrollvägning kan ske när som helst från klockan 08.30. Vi kan inte garantera att vi hittar en ny grupp till er om ni väger in er - och missar vikten med mer än 1 kg precis innan ni skall tävla. Försök därför komma förbi och väga er så tidigt som möjligt, minst en och en halv timma innan matchstart under löpande schema.

Alla möter alla

3- 5 deltagare möts i Round Robin (alla möter alla). Alla matcher kommer vara 3 minuter långa.

Om gruppen blir 6 eller fler deltagare kommer vi köra i 2 eller flera pooler där de med flest poäng hamnar i en final eller en bronsfinal för att avgöra vilka som får placering 1-4.

Om man får lika antal vinster så tillämpar vi följande prioritet för vem som går vidare.


1. Resultat från inbördes möten

2. Flest antal vinster på avklapp

3. Flest poäng i matcherna

4. Minst antal varningar

5. Kortast matchtid i vunna matcher 

- Om inte ovanstående hjälper för att avgöra vinnare kan en eller flera motståndare lottas om i ett träd som tillämpar direktutslagning. (Om tex alla 3 vinner var sin match på 2 p, då lottas alla in i ett nytt träd)

I den händelse vi bara får ihop 2 deltagare i en grupp möts de i en "bäst av 3 grupp".

Om Brasseligan

Vi testar detta format för första gången nu i Januari med ambitionen att erbjuda våra barn och ungdomar ett enkelt sätt att tävla nära hemma. Om någon annan arrangör vill köra en tävling inom brasseligan, gärna hemma på västkusten -  men det går bra i hela landet så kontakta [email protected] så hjälper jag er att sätta upp tävlingen på samma format. (alla tävlingar måste givetvis sanktioneras av SBJJF)

Location

Stenungsund Arena »
Nösnäsvägen 2, 44447 Stenungsund Sweden
Timezone: Europe/Stockholm

Entries

  • Anmälan 250 SEK