通常の申し込み登録。
08 Aug - 15 Oct 23:59
後期申し込み
15 Oct - 18 Oct 23:59
イベント期間 23 Oct - 24 Oct

Copa Junior & Copa Branca 2021

Välkommen till en rolig tävling för vitbälten och juniorer, ett perfekt tillfälle för utövare att få tävlingserfarenhet.

Copa Junior / Copa Branca 2021

För 8:e gången återvänder BJJ-tävlingarna Copa Junior and Copa Branca under styrning av Concrete BJJ i Tyresö.

Välkommen till en rolig tävling för vitbälten och juniorer, ett perfekt tillfälle för utövare att få tävlingserfarenhet.

Det maximala antalet tävlande är 300 för varje del av tävlingen (Junior resp. Branca), och när dessa har fyllts och betalats kommer vi stänga anmälan. Utifrån dessa begränsningar råder vi er att anmäla er till tävlingen så tidigt som möjligt. Vi vill också betona att Copa Branca tillhandahåller viktklasser inom både Adult och Master.

Copa Junior, för tävlande i ålderskategorierna junior och juvenile, kommer hållas på lördag 23:e oktober. Copa Branca, för vuxna tävlande samt de Öppna viktlasserna, på söndag 24:e oktober.

Anmälan:

Sista chansen för normal anmälan är fredag 15:e oktober, och för sen anmälan måndag 18:e oktober. Då anmälan endast anses fullständig när vi fått in avgiften på vårt bankkonto råder vi er att betala in er anmälningsavgift minst 24 timmar innan anmälan stänger. INGA ÄNDRINGAR KOMMER GÖRAS I NÅGON INDIVIDUELL ANMÄLAN ELLER I TÄVLINGENS BRACKETS efter att anmälan har stängts. 

Anmälningsavgift:

SEK 250 (junior och juvenile) - SEK 350 (vuxna) för normal anmälan.

SEK 300 (junior och juvenile) - SEK 400 (vuxna) för sen anmälan.

Återbetalning:

100% återbetalning fram tills 18/10 at 23.59, därefter ingen återbetalning. I händelsen att utomstående påverkan som vi anordnare ej kan påverka, såsom begränsningar från regeringen kring Covid-19 eller andra beslut från RF, SBJJF eller SB&K, hindrar tävlingen från att hållas KOMMER VI INTE ÅTERBETALA ANMÄLNINGSAVGIFTEN.

Tidigare erfarenhet av grappling:

Enligt paragraf 5.5 av IBJJF General Competition Guidelines "An athlete proven to be a black belt in judo, have experience in freestyle or Greco-Roman wrestling or to have fought MMA as a professional or amateur, shall not be allowed to enter any tournament as a white belt". Då Copa Branca är en tävling för vitbälten, ha detta i åtanke.

Anmälan till Adult Öppna viktklasserna:

För att kunna tävla i Öppna viktklassen måste ni först anmäla er till er ordinarie viktklass, och därefter göra ännu en anmälan till den Öppna viktklassen. Under tävlingsdagen kommer alla tävlande som är anmälda till de Öppna viktklasserna kallas för att bekräfta sin anmälan vid invägningen. De som ej närvarar och bekräftar att de tänker tävla i Öppna viktklasserna kommer strykas ur klassens brackets.

Hälsa och säkerhet:

Varje tävlande måste ta med sig två dokument för att tillåtas delta i tävlingen. Det första av dessa är en hälsodeklaration som bör fyllas i INNAN tävlingsdagen. Det andra dokumentet är en hälsoundersökning som måste fyllas i av sjukvårdare under tävlingsdagen efter att de har undersökt den tävlande.

Tävlande är ansvariga för att skriva ut och förbereda dessa dokumentet såsom beskrivs ovan. Om en tävlande saknar något av de två dokumenten KOMMER DE INTE TILLÅTAS TÄVLA och INGEN ÅTERBETALNING KOMMER GÖRAS

Öppningstider:

Hallen kommer öppnas för tävlande kl. 09:15 varje tävlingsdag, med förväntad starttid för de första matcherna kl. 10:00. Denna tidiga öppningstid är för att tävlande ska kunna undersökas av sjukvårdspersonal i förväg, med högre prioritet till de vars matcher startar tidigt.

Plats:

Wättingehallen (Tyresö Gymnasium), Farmarstigen 11, Tyresö

Tävlingsformat:

För samtliga ålderkategorier, om endast 2 tävlande ingår i en viktklass, kommer formatet vara Bäst av Tre.

För juniorer, i alla fall förutom det som beskrivs ovan, kommer formatet vara Round Robin.

För juveniles och vuxna kommer formatet vara Single Elimination, där förlorarna i semifinalerna tävlar om brons. Om det endast är 3 tävlande i en viktklass inom dessa ålderkategorier kommer formatet vara Comeback, där förloraren av den första matcher får ännu en chans.

Hopslagning av klasser p.g.a. brist på motståndare:

Om ni ser att juniorer har flyttats runt och ej längre syns i sin ursprungliga ålders-, vikt- eller bältesklass vill vi upplysa er om att dessa förflyttningar gjorts för att försäkra att de har tillräckligt med motståndare och att de gjorts enligt de riktlinjer som fastställts av SBJJF.

Då det kräver en del experiment för att hitta de optimala brackets kan det synas märkliga grupper i registreringsfliken. Ha i åtanke att de officiella grupperna är de som får sina brackets publicerade i slutet på veckan.

Riktlinjerna ifråga kan hittas här: https://www.bjjsweden.se/arrangera-tavling

Liknande förflyttning kan även ske för vuxna tävlande, såsom att flyttas upp en viktklass eller ner en åldersklass om inga motståndare fanns i den ursprungliga gruppen.

Regler:

Tävlingen kommer hållas enligt de regler som ingår i IBJJFs regelverk, som kan hittas här: https://ibjjf.com/books-videos

Brackets kommer konstrueras enligt SBJJFs riktlinjer för tävling.

Invägning:

Invägning görs iklädd gi strax innan den tävlandes första match. Tillåtna färger på gi följer IBJJFs riktlinjer. Information kring detta kan läsas i IBJJFs regelverk.

Vuxna tävlande måste även uppvisa giltigt ID vid både invägningen och innan varje match.

Medföljande föräldrar till juniorer

För varje tävlande junior, för att ge de den support som krävs för att göra tävlingen till en glad och minnesvärd tillställning, får 1 förälder följa med de till mattan och stanna kvar under matchens gång. Föräldern ifråga tillåts dock inte coacha eller heja från sidan av mattan. Så länge matchen pågår måste de vara närvarande men tysta. De som inte följer dessa riktlinjer kommer eskorteras från tävlingsytan.

Möjliga förändringar av nuvarande restriktioner:

Då regeringen har informerat om att en förändring av restriktionerna kommer implementeras f.o.m. 29:e september är det möjligt att många av de ovanstående riktlinjerna (såsom kravet på hälsorelaterade dokument) kan uppdateras innan tävlingen hålls, så håll gärna koll på denna sida fram tills tävlingsdagen.

連絡先

エントリー

 • Girls 250 SEK
 • Boys 250 SEK
 • Juvenile girls 250 SEK
  16-17 years
 • Juvenile boys 250 SEK
  16-17 years
 • Women 350 SEK
  18 years and above
 • Men 350 SEK
  18 years and above
 • Absolute Men 0 SEK
 • Absolute Women 0 SEK

Cancel/Refund policy